20-04-07

evolutie

We zijn dik halfweg de maand maart voorbij en Yves evolueert. De eerste lentedagen zijn er en Yves bloeit open als hij in de tuin kan.Ieder takje en stokje dat hij vindt, zeult hij mee om erop te kauwen. In de tuin wordt gesnoeid en gehakseld dat het een lieve lust is maar Yves word er niet koud of warm van.Goed zo, dat betekend dat hij niet schrikt of bang is van felle geluiden en dat is een goed teken!
Een stressbestendige Yves!

Ondertussen wordt hem het woordje aangeleerd om op commando te blaffen en dat is niet zo simpel. Vraag ik het voor hij zijn potje eten krijgt, dan lukt het wel. Het is gewoon een kwestie van hem enthousiast te krijgen.
Onze hondjes mogen later alleen blaffen op commando. Dat is heel handig als je als rolstoelgebruiker in nood bent want een blaffende hond trekt de aandacht. Zeker als je er de mensen op attent kan maken dat een blaffende assistentiehond niet normaal is! Er moet dus wel iets aan de hand zijn!

Er wordt in Torhout een kaas en wijnavond georganiseerd ten voordele van Hachiko en we gaan erheen. Yves is ook mee: een goeie oefening om hem te socialiseren en wees maar gerust dat Yves op heel veel schootjes heeft gezeten en geknuffeld is geweest. Op de foto zie je Yves op de schoot van Miche, de voorzitster van Hachiko. Een puppy is vertederend en de meeste zijn er weg van.
De bench gaat mee: om 22u is hij pompaf en slaapt zijn roes uit onder onze promotafel in zijn eigen veilige nestje. Hij ligt heel graag in zijn bench! Het wennen gaat vanzelf! Een bench is geen gevangenis zoals de meeste mensen denken. Hij krijgt er van mij zijn eten in wat het wennen leuk maakt. Het is zijn eigen plekje om tot rust te komen. De bench wordt dan ook NOOIT gebruikt als straf. Verder vindt hij er ook altijd een kluifje in om op te sabbelen en zijn lievelingsspeelgoed. Meer dan een uurtje moet hij er bovendien nog niet in: langzaam wordt er opgebouwd en leert Yves een paar uurtjes alleen zijn met de deur van zijn bench al dan niet toe.

Maar tot daar zijn evolutie, in een volgend stukje geef ik graag mee wat Hachiko eigenlijk betekent, waarvoor het staat en wat de taak is van het gastgezin.

006

21:51 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Zo'n schatje... Toch wat koppigheid? Echt wel lief!

Gepost door: Daphné | 21-04-07

Op bevel blaffen . Wat zou er gebeuren indien de persoon niet in staat is het bevel te geven om te blaffen ?

Gepost door: siberx | 21-04-07

Beste Siberx,
Een goeie vraag vind ik.daarom is het blaffen het enige commando die je zowel met je stem als met een klein handgebaar kunt laten uitvoeren.Juist daarom als het ene niet lukt, dan misschien nog wel het andere.De hondjes die opgeleid worden als epilepsiehonden gaan ook spontaan blaffen bij een aanval,dwz van als de persoon valt schiet hij in actie en gaat ook de nodige medicatie halen voor de persoon in nood.Er word overal nazorg gedaan bij wie een hond krijgt toegewezen en daarna word verder getraind op de specifieke noden van de persoon in kwestie
Cathy

Gepost door: cathy | 24-04-07

niet blaffen ik heb Nox (hulphond) al een 3 jaar en hij kan/wil niet blaffen op commando, voor de rest doet die alles prima. Hachiko beloofde me champagne alst me lukt maar nope hij is te koppig enz... Blaffen als de bel gaat doet die wel, zingen als die me kust al wa je wil maar wil niet blaffen op commando! In het begin was ik kwaad dak hond kreeg met een defouke maar al bij al valt Nox keigoed mee ookal blaft die niet. Enkel op demo's is het vervelend als alle honden en de mijne niet dan kijken mensen soms wel raar zo van die wil niet!
Succes met de pup in opleiding.
http://blinkiemb.skynetblogs.be/

Gepost door: Maggy | 24-04-07

De commentaren zijn gesloten.