30-05-07

Qupid

Qupid is de eerste hond die ik opgeleid heb als gastgezin.
Iedereen droomt dat zijn pup een volwaardige hulphond wordt, die iemand kan gelukkig maken want daar doe je het toch voor.
Soms draait het eens anders uit ...
Vanaf een maand of acht wisten we dat de heupjes van Qupid niet 100% waren. Het kon beteren, verergeren of stabiel blijven. Om een lang verhaal kort te maken, na anderhalf jaar hadden we zekerheid dat het niet de goeie weg was opgegaan met zijn heupjes. Doodzonde, want Qupid was een echte goeie werker en hij werkte graag ook.
Wat nu? Mijn droom viel aan diggelen. Ik had nog ergens een stille hoop dat men hem zou opleiden tot epilepsiehond maar door andere probleempjes kon dat ook al niet. Ik had al links en rechts iets opgevangen over een instelling en mijn haren rezen ten berge als ik er alleen maar aan dacht. Ik had er een totaal verkeerd beeld van en mijn vrees was om later weinig of nooit geen contact meer te hebben met Qupid.
Gelukkig heeft dit verhaal een happy end en dan wel een heeeeeeeel happy end.Qupid is geplaatst in het rusthuis St.-Jozef in Oostkamp. Ik moet zeggen dat hachiko het beste uit Qupid gehaald heeft en die mensen van St.-Jozef hun enthousiasme heel groot was.
Qupid zit op een afdeling met 32 dementerende mensen en zijn aanwezigheid daar is van onschatbare waarde. In plaats van 1 baasje heeft hij er een hele hoop, hij moet weinig werken voor heel veel knuffels en meneer heeft daar een luxeleventje. Wat zijn taak daar is? Gewoon er zijn! Mensen motiveren om beetje bij beetje iets te doen. Een wandelingetje met de kinesist? Dat is veel leuker, denk ik, als er een hond meewandelt. Eens uit je kamer komen? Ook veel leuker als er daar een knuffelbeest in de buurt loopt. Kortom, er zijn zoveel redenen en denk eens na hoeveel mensen hun huisdier moeten achterlaten omdat ze soms noodgedwongen naar een rusthuis moeten. Dat is nu ook een beetje gecompenseerd.
Ik ben in ieder geval heel fier op Qupid en weet dat ik het niet voor niks heb gedaan. Hachiko zoekt altijd de beste oplossing . Bedankt ook aan Heidi en het voltallige team van St.-Jozef voor hun inzet en de liefde waarmee ze Qupid omringen.

Cathy

Qupid

22:12 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-05-07

Yves is back in the house

Mijn Yfke is terug thuis. Alhoewel het nu Yves is geworden. Hij is in die 14 dagen enorm gegroeid en is nu een mooie witte beer. Waar hij logeerde in Gavere moet het wel heel vruchtbare grond geweest zijn... Ik vermoed echter dat de goede zorgen van Alex en Kathleen er voor meer tussen zitten dan de Gaverse bodem.
Yves kreeg bovendien zijn eerste krullen op zijn staart en rug zoals jullie kunnen zien op de foto! Ik vermoed dat hij als volwassen hond een mooie witte ,dikke gekrulde vacht zal hebben! Eigen kind schoon kind? Eigenlijk wel want ik zag dat iedereen tevreden was zijn eigen puppy (?) terug te hebben.
Yves heeft me de eerste dag echter niet eens bekeken. En te zeggen dat wij hete tranen plengen als we afscheid moeten nemen... Voor een hond is 'uit het oog' echt wel 'uit het hart', zeker voor deze kleine kastaars! Zolang ze maar knuffels en eten krijgen zijn ze dik tevreden. Alles valt na een dag of twee gelukkig weer in de plooi.Zoals elke ochtend en avond voordien komt Yves zich opnieuw op mijn voeten nestelen, dit terwijl hij uitgebreid mijn enkels likt - God weet waarom.
De rust is hier weergekeerd in huis alhoewel ik nog regelmatig aan Youssef denk. Die kon ondanks zijn deugnieterij toch zo ontzettend lief zijn en dat bovendien ook uitgebreid tonen. Yves verschilt daarin wel wat van zijn broer daar hij op dat vlak heel wat schuchterder is. Ach ,het blijft in de familie en ik zal ze beiden van mijn leven niet meer vergeten.

grote Yves met zijn krullen

22:03 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-05-07

Switch back!

De wissel zit er alweer bijna op: vanavond krijgt iedereen na de trainingssessie op Hachiko zijn eigen pup terug. De twee weken zijn voorbij gevlogen wat een goed teken is. Ik heb al bij al zeker niet te klagen gehad met Youssef! We hebben veel plezier beleefd aan die kleine grote deugniet! Daartegenover sta ik wel te popelen om Yves terug te zien. Kathleen heeft me een paar mooie foto's doorgestuurd. Hij ziet er welverzorgd uit en zit precies goed in zijn vel.
Zondagavond ben ik echter wel nog ijlings met Youssef naar de dierenarts geweest daar hij ineens pikzwarte drollen produceerde! Daar deze drolkleur kan worden veroorzaakt door maag- of darmbloedingen, wou ik kon geen enkel risico nemen en vertrok direct naar de dierenarts. Na een grondig microscopisch drollenonderzoek bleek de zwarte kleur van plantaardige oorsprong te zijn... Achteraf bleek dat meneer Youssef inderdaad alle zwarte bessen had opgegeten van een van mijn planten... Gelukkig waren die bessen niet giftig... Eind goed al goed.
En zo mag ik Youssef vanavond in blakende gezondheid overhandigen aan zijn gastmama Lore! Ziet hij er niet geweldig uit op de foto? Gastmama Lore, hou je maar vast! Hij zit boordevol energie!

Youssef komt eraan

16:02 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-05-07

Feest met taart en pistolets

Amaai! Wat een dag... Ik ben het hier net gewoon, gedraag me netjes en die tijdelijke gastouders geven hier nu ineens een feestje. Een massa volk over de vloer mét hun hond...
Het was er een van mijn soort zeiden ze, maar hij was al 'afgestudeerd is aan de Hachiko-hogeschool'... Zo een stoefer! Wat een streken had die zeg! En wat een lef! Hij moest en zou me tonen dat hij het hier gewoon was en meer te zeggen had dan ik. Zijn naam is Qupid en voerde alle commando's direct uit. Zoals jullie wel weten loopt hier nog zo een afgestudeerde loebas rond in huis maar die heeft belange niet zoveel kapsones als Qupid! Hij gaat drie dagen in de week mee naar het werk met zijn baas en voor de rest slaapt hij constant.
Die Qupid wou altijd dicht bij mijn tijdelijke baasje liggen en wou mij zo ver mogelijk uit de buurt! Ik heb dan maar uit colère een stuksje appeltaart naar binnen gewerkt... Wat moest ik doen om mijn verdriet te vergeten? Ze moet maar beter op mij letten en wat meer naar mij kijken in plaats van naar Hachi-hokus-pokus superhond! Ooit hé, ooit zal ik alles beter kunnen dan die Qupid. Maar nu ben ik nog jong en ga ik eerst nog wat proeven van het leven nu ze toch nog niet zo veel van mij verwachten... Die afgestudeerde zag er mij eigenlijk maar een saaie piet uit.
Ik heb trouwens nog eens een klein hapje genomen van een pistolet met kaas, om te proeven hé... De gasten houden dat hier zo met één hand half onder tafel. Allee, wat moet een pup zoals ik nu daarvan denken? Goed gedrag wordt doch uitgelokt met een beloningen dacht ik...
Maar eens het feestje gedaan, was de pret voor mij ook voorbij. Ik moest nog eens alle commando's uitvoeren die reeds mocht opslaan in mijn gouden kopje en kreeg daar nadien zelfs geen avondeten voor in de plaats! Dierenmishandeling! Ze durven hier nogal, vinden jullie ook niet?
Ohja, als alles goed gaat studeer ik over anderhalf jaar naar het schijnt ook af aan die Hachiko-hogeschool en dan zal mijn gastmama mij ook zo graag zien, denk ik... Zie ik er op de foto niet uit als een voorbeeldige student?

Nog zeven dagen en dan ben ik weer bij mijn gastmama Lore!
Ik tel reeds af...

Likjes
Youssef!

bril

22:35 Gepost door cathy in Uitgespookt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-05-07

Youssef in de tuin

Youssef eend

20:03 Gepost door cathy in Foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-05-07

Mail vanwege Yves!

Dag gast-mama,

'k Heb vandaag weer heel wat nieuws leren kennen. Om te beginnen ben ik gaan kijken waar Alex werkt en daarna mocht ik mee om Kathleen af te halen, ik blij, maar wat blijkt.... ze werken in hetzelfde bedrijf dus 'k had het al gezien. Maar vanavond mocht ik mee naar het minivoetbal, 10 mannen die achter een bal aan lopen en als ze hem inhalen schoppen ze hem weg, pffff niets aan want 'k mocht niet eens mee doen, dus heb ik alleen rustig liggen kijken tot het afgelopen was. Daarna pintjes tappen... ging weer niet door want die tapkraan staat veel te hoog, maar het was wel leuk om te zien hoe die 2 tijdelijke baasjes over en weer springen om iedereen zo vlug mogelijk bediend te krijgen, maar ook dat gaat vervelen dus heb ik maar een dutje gedaan.
O ja, weet je nog dat ik bang was voor auto's? Wel, ik vertrouw ze nog altijd niet helemaal maar echt bang ben ik ook niet meer.
En het leukste komt nog. De poes lag te slapen en ik heb héél luid abois gedaan, hahaha je had die moeten zien schrikken, zelfs Kathleen kon het lachen niet inhouden.
Dat is zo een beetje in een notedop wat er vandaag allemaal gebeurt is.

Nog bedankt voor je knuffel en slaap lekker,

Yves

21:55 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-07

Youssef Jozef

De eerste wissel is een feit. Alle gastgezinnen vertrokken gisterenavond met een ander hondje naar huis dan dat ze kwamen. Voor ons anciens is het nog steeds wennen! Ik vraag me af wat zo'n wissel dan teweeg brengt bij de nieuwe gastgezinnen die hun allereerste hulphond opvoeden... Hier heeft mijn echtgenoot vooral moeite met de naam van die kleine pup: Yves, Youssef, Jozef (?!), ...
Mijn pronostiek was gisteren volledig fout: alles draaide andersom uit. Ypsoe logeert hier niet maar Yves slaapt wel in Ypsoes mandje! Youssef maakt daarentegen hier twee weken de buurt onveilig...
Vannacht is Youssef heel flink geweest: de kleine kastaar was compleet uitgeteld na de intense sessie en sliep dan nog eens in een volledig vreemde omgeving. Vanmorgen gedroeg hij zich dan ook heel afwachtend. Doordat het al een hele dag regent, begon meneer zich tegen de middag echter te vervelen en besloot hij mij eens testen. Alhoewel hij uiterlijk erg veel op zijn broertje Yves lijkt, is het innerlijk een goot verschil! Na verschillende commando's zijn richting uitgestuurd te hebben die duidelijk genoeg waren dat hij de foute richting uit ging, sneuvelde toch bloeiende plant en lag onze living plots vol mos! Na een flinke wandeling lijkt Youssef tevreden en is de rust hersteld. Leven in de brouwerij is gezellig niet? Bovendien, indien niks sneuvelt, kan ik ook niks nieuws kopen of krijgen. Met moederdag voor de deur moet ik Youssef misschien nog dankbaar zijn...
Er is ondertussen al heel wat heen en weer gemaild tussen de gastgezinnen en iedereen maakt het goed. Die twee weken gaan voorbij vliegen en voor we het weten zullen we elk ons eigen hondje terug in huis hebben...
De foto hieronder kreeg ik van Lore, Youssef zijn gastgezin daar ik momenteel ogen op mijn rug moet hebben in plaats van tegen de camera: de kleine kerel is klaarwakker... De foto weerspiegelt eigenlijk goed zijn gedrag van vannacht... Lief hé?

HPIM5089(edited)

20:00 Gepost door cathy in Uitgespookt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |