10-06-07

Zijn tandje een handje geholpen

Eindelijk, ik heb iets wat ik al jaren wou, gekregen: een tandje van één van mijn honden.
Bij Qupid, de eerste hond die ik opleidde, was ik te groen om te beseffen dat zijn tanden uitvielen.Ik wist er echter wel eentje te vinden van Qiral die bij mij op wissel was.Bij nummer twee in de rij namelijk Ufo heb ik nooit iets van losse tanden gemerkt. Bij Yves was ik bijgevolg extra op mijn hoede.Ik hoopte stiekem dat Kathleen ééntje zou hebben voor mij want ik had er tijdens die wissel één van Youssef gevonden die ik dan ook plechtig aan Lore, zijn gastgezin, heb overhandigd.
Ineens was het zover: terwijl Yves geeuwt, merk ik wat bloed op aan zijn tandvlees. Na een grondige inspectie zie ik dat een van zijn hele grote kiezen los zit. Het was nu of nooit en ik heb moeder natuur een handje toegestoken.
Het tandje gaat in de juwelendoos bij de verlovingsring van mijn grootmoeder zaliger en de melktandjes van mijn zoon Jelle. Deze laatste heb ik in een gouden hangertje laten verwerken zodat ik die af en toe aan een kettinkje kan dragen.De tand van Yves zal ik nooit dragen omdat hij echt enorm is zoals je op de foto kan zien. Voor mij is hij echt van onschatbare waarde. Van Qupid heb ik een stukje uit zijn mooie staart gesneden - niemand heeft het gezien hoor - en ook van Ufo heb ik een beetje haar bewaard. Daarvan stak er lange tijd een plukje in mijn portefeuille: als ik mijn ogen dicht deed terwijl ik eraan rook, dan ruik ik Ufo nog een beetje. Kleine kinderen zeulen rond met hun lievelingsknuffel en ik ... ik zeul rond met stukjes hond.

tand van 1cm breed!

19:38 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.