18-07-07

Gentse Feesten 2007

Gisteren zijn de gastgezinnen met instructeurs en enkele reeds gediplomeerde hulphondenkoppels naar de Gentse Feesten geweest. Een goeie socialisatie-oefening voor de hondjes en voor ons leuk om de sfeer te proeven. Ik kon er omwille van andere verplichtingen helaas niet bij zijn. Yves was wel van de partij! Daarom heb ik gevraagd aan Daphné van hulphond Eiko om eens gastschrijfster te zijn op Yves' blog: zij was er wel bij en ik vind het een eer dat ze een stukje schrijft om onze blog. Zij is het die maakt dat deze blog mooi op orde staat, alles netjes is en de foto's prima zijn. Bij deze, bedankt Daphné voor alles wat je doet en nu geef ik het woord aan jou...

Daphné and YvesIk moet eerlijk toegeven: Yves is zo zacht als hij eruit ziet op foto's én zo braaf als Cathy hier beschrijft. Het feit dat hij niet echt opviel tussen de meer dan dertig hulphonden, al dan niet in opleiding, betekent dat hij niks heeft uitgespookt!
Yves had wel geluk: hij moest nog niet de volledige demonstratie meedoen daar hij nog niet alle oefeningen kon uitvoeren. Dit is logisch: indien hij alles al kon op zes maand, waarom zou zijn opleiding dan twee jaar moeten duren? Hij, Youssef, Yoyo, Ypsoe, Yellow en de andere aanwezige Y-pups wiens naam ik nu even vergeet, mochten de rest even afleiden tijdens een van de oefeningen: terwijl meer dan twintig honden op minder dan tien vierkante meter op hun plaatsje moesten blijven, mochten de jongsten van de groep - de Y-pups - hen van dat plaatsje proberen lokken door samen met hun begeleider netjes aan een slappe riem mee te wandelen door de troep honden. Ze deden het allemaal voortreffelijk! Zelfs ik was onder de indruk van zo'n grote bende gehoorzame honden! Zoveel hulphonden, al dan niet in opleiding, tegelijkertijd aan het werk tijdens een demo had ik nog nooit gezien!
Kortom, voor wie wil weten wat Yves binnen één jaar kan of niet kan, hoe hij eruit ziet en wat voor streken hij zal uithalen: blijf deze blog volgen want over een jaartje staat hij er weer, opnieuw voor een enorm publiek. Hopelijk maakt ook U dan deel uit van ons publiek!

Groetjes,
Daphné en hulphond Eiko

Ps: toen men de foto nam, was ik hem net aan het belonen voor het netjes uitvoeren van mijn commando, met "Waaw! Zoooooo flink!". Dit verklaart dan ook meteen mijn gekke smoel.

21:07 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Gensche Fieste Jawadde, zouden de Gentenaars zeggen. Dat was nogal een ervaring! Mijn ogen heb ik uitgekeken naar die afgestudeerden. Moet ik dat echt ook allemaal kunnen? Plaats? Gaan liggen en kijken hoe baasje wat verder gaat staan? En dat met al die peper in mijn g...? Ik hield mijn hart vast toen Eiko dat muntstukje ging oprapen, 't zou zo eens in het verkeerde keelgat moeten schieten. Ik was zo onder de indruk dat ik dan ook maar extra mijn best heb gedaan om de commando"s die mij gegeven werden zo goed mogelijk uit te voeren. Kwestie om mijzelf en mijn gastgezin niet belachelijk te maken.
Het was een erg leuke dag, dat zal iedereen die erbij was kunnen beamen, maar ook vermoeiend. En als klap op de vuurpijl zat er een kamikazepiloot achter het stuur van de bus waarmee we terug naar Merelbeke reden, geef mij dan maar gastvrouwke of -baaske als chauffeur....
Oja, Daphné, mag ik volgende keer ook eens op je knie?

Gepost door: Ypsoe | 18-07-07

Ypsoetje Tuurlijk mag je dan eens op mijn knie :-) Als je niet juist een modderbad nam ofzo ;-)
Wij zullen op het coctailcafé zijn... Ik zou zeggen, waag dan uw kans Ypzoetje!
Over een jaartje mag je daar nog eens je kunsten ten toon stellen en dan zal je stralen, geloof mij maar!

Knuffel

Daphné

Gepost door: Daphné | 19-07-07

Ypsoetje Bis Op het cocktailcafé zat je nu wel 3 keer op m'n schootje met je twee pootjes! Je bent echt een superlief hondje! Tot de volgende keer! Je mag op m'n schootje blijven kruipen hoor, hoe groot je ook wordt. Als je baasje dat toelaat hé, want eens je hulphond bent, zal ik je niet meer mogen roepen hé ;-) dan krijg je alle aandacht van een baasje voor jouw alleen, en mag je hopen dingen doen voor hem/haar!

Gepost door: Daphné | 30-07-07

De commentaren zijn gesloten.