09-09-07

Socialisatie

Zoals jullie weten is het socialiseren van de hondjes erg belangrijk. Ze overal mee naartoe nemen en ze met zoveel mogelijk laten kennis maken is dan ook een van de taken van de gastgezinnen. Om hen zeker met zoveel mogelijk verschillende dingen te laten kennismaken, wordt er tijdens de opleiding 2 of 3 keer gewisseld met een ander gastgezin uit dezelfde groep. De 2e wissel is aangekondigd op 2/10.
Ook de castratie van de reutjes komt eraan. Rond de acht maanden worden de reutjes hun mannelijkheid ontnomen en worden er meteen tijdens de verdoving RX-foto's genomen van heupjes en ellebogen. Hachiko legt de normen voor goeie heupen en ellebogen heel hoog en terecht! De teefjes moeten eerst loops worden, dan word 100 dagen gewacht en worden ze gesterilseerd.
Om terug te komen op de socialistaie, Yves is het hele weekend overal mee naartoe geweest. Uitgebreid boodschappen doen in het grootwarenhuis, de slager en de bakker. Gisterenavond op restaurant waar hij de hele avond aan onze voeten heeft gelegen zonder ook maar één keer te bedelen. Je moet het maar doen op de leeftijd van acht maanden. Ik verbaas me nog iedere dag in de positieve zin over het goeie gedrag van Yves. Vandaag naar het tuincentrum en de groentenboer. De meesten zijn het gewoon dat ik overal een hondje met een geel jasje bij heb en als ik eens in zeven haasten een boodschap doe zonder hem word steevast gevraagd waar mijn mooie hond is. Die kennismakingen zijn heel belangrijk voor later. Iago de assistentiehond van mijn zoon Jelle gaat overal mee naartoe zonder verpinken. Op de trein, naar de bib, naar school en zelfs op doktersbezoek in het ziekenhuis mag hij mee. 2 handen op één buik die niet zonder elkaar kunnen. Als je ziet hoe de hondjes op hun partner afgesteld zijn en hoe groot hun will to please is... Dan weet je waarom je het doet als gastgezin. Als toemaatje presenteer ik een foto van Jelle en iago. Wie hier de unieke band niet ziet tussen dit koppel is stekeblind!

Jelle Iago

18:33 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Cathy prachtig, as ik dit lees en wat een mooie foto
liefs viv

Gepost door: viv | 09-09-07

Het moet een fantastisch gevoel zijn om te weten dat alles de goede richting uitgaat !!

Gepost door: Chris & Miss Poppy | 15-09-07

Hoi
Ik denk dat ik jouw zoon al eens zag in een boekje, de klasse ofzo heb gezien? Had hij vroeger geen zwarte labrador? Nuja ik vind Yves alleszins een superschattige hond! Ooit wil ik ook wel zo'n hulphond, als ik alleen woon ofzo. Ahja we zien wel!! ik blijf de blog alleszins op de voet volgen!
Doe zo voort
X ste

Gepost door: Stephanie | 17-09-07

inderdaad Stephanie,
Mijn zoon Jelle heeft indertijd in het blad klasse gestaan met zijn hulphond en GONbegeleider.Iago is nog steeds zijn eerste hulphond dus een zwarte labrador heeft hij zeker nooit gehad.
Ben jij ook rolstoelgebruiker of dergelijke.Ik lees in uw reactie dat je ook graag een hulphond zou hebben in de toekomst?
Je mag me altijd persoonlijk mailen als je hier liever jouw verhaal niet kwijt wil
Bedankt voor uw fijne reactie

Gepost door: cathy | 18-09-07

De commentaren zijn gesloten.