19-09-07

reclameblok(g)je

Wie op deze blog geregeld eens komt kijken, zal zien dat vanaf morgen, 20 september, iets verandert. Er komt namelijk een klein blokje in de linkerbovenhoek van een adverteerder. Na veel wikken en wegen ben ik toch ingegaan op hun aanbod. Natuurlijk zal hier niet om het even wat van reclame verschijnen. Het moet min of meer te maken hebben met al wat vier poten heeft, kwispelt en blaft! Natuurlijk blijf ik iedere week een tekstje en foto posten, dat is het hoofddoel van deze blog: jullie laten meegenieten met de opleiding van Yves. Mijn redenering is als volgt: zonder Yves bestond deze blog niet en zonder Hachiko was Yves niet Yves en was hij nooit aan zijn opleiding tot assistentiehond begonnen! Bijgevolg gaan de centen die we ontvangen van de adverteerder voor Hachiko. Daar zij nog steeds niet gesubsideerd zijn en afhangen van de goodwill van vrijwilligers is iedere cent welkom. Ons motto:
Vele kleintjes maken ook een groot beest!
Vandaag kreeg ik een sms van dierenarts Vi dat de castratie van Yves goed verlopen is. Gisteren is Yves na de sessie namelijk op Hachiko gebleven om vanmorgen zijn kleine ingreep te ondergaan. Ik popel om hem morgen te mogen halen want ik heb het gevoel dat er hier iets serieus mankeert in huis. Geen natte zoenen meer als ik opsta, geen kwispelende staart meer tegen mijn benen als ik zit te ontbijten. Zal ik hem ook zo missen volgend jaar als hij defintief weg is? Zeker weten, maar daar probeer ik nu nog eventjes niet aan te denken...

002

20:06 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-09-07

Socialisatie

Zoals jullie weten is het socialiseren van de hondjes erg belangrijk. Ze overal mee naartoe nemen en ze met zoveel mogelijk laten kennis maken is dan ook een van de taken van de gastgezinnen. Om hen zeker met zoveel mogelijk verschillende dingen te laten kennismaken, wordt er tijdens de opleiding 2 of 3 keer gewisseld met een ander gastgezin uit dezelfde groep. De 2e wissel is aangekondigd op 2/10.
Ook de castratie van de reutjes komt eraan. Rond de acht maanden worden de reutjes hun mannelijkheid ontnomen en worden er meteen tijdens de verdoving RX-foto's genomen van heupjes en ellebogen. Hachiko legt de normen voor goeie heupen en ellebogen heel hoog en terecht! De teefjes moeten eerst loops worden, dan word 100 dagen gewacht en worden ze gesterilseerd.
Om terug te komen op de socialistaie, Yves is het hele weekend overal mee naartoe geweest. Uitgebreid boodschappen doen in het grootwarenhuis, de slager en de bakker. Gisterenavond op restaurant waar hij de hele avond aan onze voeten heeft gelegen zonder ook maar één keer te bedelen. Je moet het maar doen op de leeftijd van acht maanden. Ik verbaas me nog iedere dag in de positieve zin over het goeie gedrag van Yves. Vandaag naar het tuincentrum en de groentenboer. De meesten zijn het gewoon dat ik overal een hondje met een geel jasje bij heb en als ik eens in zeven haasten een boodschap doe zonder hem word steevast gevraagd waar mijn mooie hond is. Die kennismakingen zijn heel belangrijk voor later. Iago de assistentiehond van mijn zoon Jelle gaat overal mee naartoe zonder verpinken. Op de trein, naar de bib, naar school en zelfs op doktersbezoek in het ziekenhuis mag hij mee. 2 handen op één buik die niet zonder elkaar kunnen. Als je ziet hoe de hondjes op hun partner afgesteld zijn en hoe groot hun will to please is... Dan weet je waarom je het doet als gastgezin. Als toemaatje presenteer ik een foto van Jelle en iago. Wie hier de unieke band niet ziet tussen dit koppel is stekeblind!

Jelle Iago

18:33 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-09-07

vakantieherinneringen

yves door de tunnelyves in the bushyves op de bootyves bij de massai

18:36 Gepost door cathy in Foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |