01-10-07

flikkendag

Gisteren ging de negende flikkendag door in het centrum van gent. Zoals ieder jaar steunen zij organisaties die zich inzetten voor een betere samenleving, zoals vzw Hachiko.
Op de Kalandeberg stond een stand van Hachiko waar je iets kon kopen om onze organisatie te steunen, zoals de flikkenpet bijvoorbeeld. Per verkochte pet ging er 1 euro naar vzw Hachiko en geloof me, ze zijn de deur uitgevlogen. Ook waren er op verschillende momenten demonstraties waar het publiek kon zien wat een hulphond betekent voor iemand met een functiebeperking en waar de hond zoal bij helpt in het dagelijkse leven. Ook de hondjes in opleiding konden al aan enkele opdrachten meedoen de commando's die ze al kennen.
Er was heel veel belangstelling en de weergoden waren ons gunstig gezind. Ik hoorde vaak de opmerking "We mogen ze niet aaien zeker"? Toch een teken dat de assistentiehonden een vaste waarde zijn geworden voor velen en vooral dat er begrepen wordt dat ze niet mogen geaaid worden. De hondjes werken voor beloning en die beloning is meestal een knuffel of lieve woordjes van het baasje. Wanneer iedereen te pas en te onpas de assistentiehonden zomaar gaat knuffelen en lief aanspreken dan zijn ze afgeleid van het werk en gaan ze de link leggen dat ze voor baasje eerst moeten werken en dan pas beloond worden en voor een vreemde niet. Als je dus ooit een assistentiehond tegenkomt, afgewerkt of in opleiding spreek dan altijd eerst het baasje aan!
Op de foto's zie je de honden en baasjes aan het werk tijdens een demonstratie en Yves die aan het wachten was tot zijn vriendjes toekwamen...

Demonstration

IMG_9052

17:27 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

knap verslagje ik moet ook altijd op mijn tanden bijten om niet te strelen. Groetjes Viv

Gepost door: viv | 01-10-07

super-Yves Blij dat ik Yves eens in levende lijve gezien heb! Luca en Figo vonden het super om zoveel vriendjes te kunnen begroeten, en wij ook ;-) Fijn voor Hachiko, dat er zo veel verkocht is :-)
Ik kan de mensen anders wel begrijpen als ze willen aaien, golden retrievers moeten zowat de meest aaibare honden op deze planeet zijn, zo fluffy en lief ;-)

Gepost door: josie | 02-10-07

Josie,
ben ook wel blij jullie eens ontmoet te hebben.2 prachtige honden die je hebt.Ik smolt ervoor.En wat je helemaal niet zou denken als je ze ziet is dat ze ook zo zacht zijn.Precies fluweel.Ik snap niet dat er mensen zijn die deze prachtige beesten kwaad kunen doen.Yves heeft zondagavond gemaft als een os.Zoveel vriendjes gezien en gespeeld ermee,een hele belevenis voor hem
Hopelijk tot nog eens!!!

Gepost door: cathy | 02-10-07

Reünie Jammer dat ik er niet bij kon zijn, ik had die 'Flikken' wel graag eens in levende lijve gezien, maar de baasjes waar ik geboren ben hadden net op die dag een familie reünie georganiseerd. Ik had mijn broertjes en zusjes al zo lang niet meer gezien dat we elkaar amper herkenden. Eén van mijn broers vond het zelfs nodig om naar mij te grommen maar uiteindelijk herkende hij mij toch. En even later, toen hij in het water moest, heb ik stiekem in mijn vuistje gelachen... hij durfde niet... zijn baasje moest mee, op het moment dat hij tot de ontdekking kwam dat baasje op de kant bleef staan klauterde hij direct weer op de oever. Alle hondjes zagen er uit als verzopen katten, behalve ik, want ik mocht niet zwemmen van Kathleen, dat vond ik helemaal niet erg want ik was de enige met een nette vacht. Daarna hebben we nog leuk gespeeld en onze ervaringen gedeeld. Mocht een van jullie tegengehouden worden van de 'Flikken' Doe je ze dan de groetjes van mij?

Gepost door: Ypsoe | 04-10-07

De commentaren zijn gesloten.