07-10-07

ypsoe

Verandering van spijs doet eten. Sedert dinsdag woont Yves hier tijdelijk niet meer maar is het Ypsoe wiens verhalen deze blog zullen vullen. De tweede wissel is een feit. Tot dinsdag 16 oktober mag hij socialiseren in ons gezin. Yves woont nu bij Chris die anders het fiere gastgezin is van Yankee de koningspoedel- de allereerste in de Hachiko-geschiedenis.
Waarom al dat gewissel zullen vele lezers zich waarschijnlijk afvragen. De wissels zijn - zoals ik reeds uitlegde - echt niet om de gastgezinnen te 'pesten'. Een hulphond in wording moet met heel veel verschillende dingen leren omgaan en moet zich overal 'op zijn gemak' voelen. Ook moet hij leren zijn commando's uitvoeren voor mensen die hij niet gewoon is. Begrijp me niet verkeerd, aan de huisregels word niks veranderd tijdens een wissel. De hond past zich aan aan het nieuwe gezin en NIET omgekeerd. Op zich is dat niet slecht. Dingen die moeilijk gaan doen de jonge hondjes soms op een ander wel. Ik herinner mij dat Yves voor de eerste wissel totaal geen trappen wou nemen. Het gezin waar hij toen verbleef, heeft de nobele taak op zich genomen om het hem te leren en er een gewoonte van te maken. Sindsdien loopt Yves onder alle omstandigheden de trappen - voorzichtig voor de gewrichten - op en af. Bij Ypsoe gaat het tuggen of trekken aan een touw soms wat stroef maar dankzij een handig trucje en een goeie tip van onze sessievreantwoordelijk, juf An, tugt Ypsoe nu al vol overtuiging! Zie hieronder maar een hoe flink hij is.

ypsoe tugt

15:55 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Ypsoe,
'k Weet wel zeker dat je tijdelijke gastmama je dit berichtje zal laten lezen. Wat ben je daar flink zeg, zo'n goeie tug, dat doe je niet zo gauw op de sessie's. Ik ben nu al hééééél fier op jou. Hopelijk wil Cathy mij haar geheimpje verklappen, en zou die truc ook werken om 'abois' te leren? Je kunt het allemaal wel, dat weet ik, alleen ben je soms een koppig, eigenzinnig karaktertje, maar toch wordt je hier gemist, gelukkig hebben we de lieve, rustige Yoyo in ruil, en die laat ons het gemis nu en dan vergeten. O'ja, ik moest je nog de groetjes doen van haar. Wees je verder een flinke jongen daar? Vergeet niet dat je nu een uitzonderlijke kans krijgt om alles wat je reeds geleerd hebt in de praktijk te brengen, dus doe je best Ypsoe!

Gepost door: Kathleen | 07-10-07

De commentaren zijn gesloten.