14-10-07

flink aboie!!!

Het heeft ons bloed, zweet en bijna tranen gekost maar Ypsoe doet 'aboie'. Dit wil zeggen dat hij blaft op commando. Dit verbaal commando gaat samen met een klein handgebaar. Het is ook een van de enige commando's waarbij je de hond geen handje kan helpen want het moet uit zichzelf komen. Bij de ene gaat het wat vlugger dan bij de andere normaalgezien maar er zijn ook honden die helemaal niet blaffen op commando. Je kan ze hooguit proberen te verleiden met een snoepje.
Het zijn Ypsoe's laatste dagen hier in huis: dinsdagavond is de wissel voltooid verleden tijd. Iedereen zal waarschijnlijk reikhalzend uitzien naar zijn eigen hondje maar voor men zijn eigen hond terugkrijgt moet er eerst nog een volledige sessie gewerkt worden met de logée. Nadien worden ervaringen uitgewisseld tussen de verschillende gastgezinnen: hoe gedroeg de hond zich een vreemde locatie en met nieuwe huisgenoten, hoe leerde hij nieuwe dingen, etc.
De dagen zijn voorbij gevlogen met Ypsoe en ik hoop dat het bij de andere gastgezinnen ook zo is geweest. Youssef was hier al eerder en nu was Ypsoe twee weken onze logée. Dat schept toch een goeie band voor altijd.
Hieronder Ypsoe in actie.

aboieypsoe apporteertypsoe up

21:00 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.