21-10-07

dagje uit

Yves is terug!!! Natuurlijk zijn we blij maar Yves leek me op het eerste moment niet zo blij. Hij was precies wat onwennig en terughoudend de eerste uren. Amper één dag later is hij reeds terug de ouwe Yves. Het is alsof zijn euro is gevallen met vertraging. Hij palmt terug zijn oude plekje in - héél vaak is dit op of aan mijn voeten - en wijkt niet van mijn zijde als ik thuis ben.
Graag wou ik Chris en Franky bedanken voor hun goeie zorgen tijdens zijn verblijf daar!
Daar het de laatste mooie dagen zijn voor het sombere novemberweer eraan komt, besloten we onze hondjes en onzelf nog eens te verwennen met een dagje zee. Yves is nog nooit los op het strand geweest. Zijn reactie is dan ook uitbundig. Als een dolleman raast hij over het strand, maakt koprollen, graaft putten en springt in het water tot ik hem ineens kopje onder zie gaan... Dat tempert zijn gedrag een beetje want het zeewater is niet meer echt warm. Toch komt hij onmiddelijk tot bij mij als ik het vraag en dat is ondanks zijn afleiding een grote prestatie. En afgeleid was hij. Ik denk dat hij in zijn gedachten al aan het smullen was van meeuw maar dan zal hij toch rapper moeten zijn om die te pakken. Mooi meegenomen was dat er ook kermis was aan zee en we nog eens konden testen hoe Yves omgaat met veel lawaai en vreemde dingen. Heel happig was hij er niet op maar hij liep toch mooi rustig naast mij zonder te trekken. Van een meeuw heeft hij niet kunnen proeven maar van een halve hamburger die op straat lag heeft hij wel even geproefd. Jammergenoeg zag ik die later dan hem, anders was het geen waar geweest. Yves heeft dus weer een dag vol belevenissen gehad en dat kan alleen maar zijn opleiding ten goede komen!

yves aan zeeyves op de kermis

19:39 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Wafwaf Dag Cathy,
Wat was ik er graag bij geweest, zo op de foto's te zien was het reuze leuk.
Nu durf ik het wel te zeggen, maar eigenlijk was ik een beetje blij dat ik terug naar huis kon, al dat 'gezaag' over die aboie, en wat blijkt....? Is het hier weer van hetzelfde liedje, aboie hier, aboie daar, het houd maar niet op. Maar eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toe voegen dat het dankzij jou is dat ik eindelijk weet wat er bedoeld wordt met 'aboie'. Alex & Kathleen zijn er heel blij mee en ik moest je de hartelijke groetjes doen. Ik wou je nog bedanken voor de 14 dagen dat ik bij jou mocht wonen, bedankt ook dat je me de tijd gaf om mijzelf aan te passen, en... ik zal Bono en Iago toch een beetje missen. Doe je ze de groetjes van mij? Nog een lik voor Redgi en Jelle en speciaal voor jou... WAFWAF!

Gepost door: Ypsoe | 21-10-07

Hoi maakt dit later geen probleem wanneer hij bij een rolstoel loopt en water ziet.
maar leuk om te zien dat een golden een golden blijft ik bedoel met water

Gepost door: bobby | 21-10-07

antwoord Bobby,
Een hond blijft natuurlijk een hond.Ze moeten zich ook eens kunnen ontspannen en uit de bol mogen gaan.
Er bestaan echter verschillende commando's om je hondje iets te verbieden, zelfs om in het water te duiken.Er zijn ook bevelen om je hondje op een bepaalde plaats te laten blijven ongeacht wie of wat hem uitdaagt of stoort.Maar alles op zijn tijd.Yves lijkt al groot maar is eigenlijk nog een puppy en mag en moet nog spelen.Het is niet zijn eerste kennismaking met water trouwens.Toen ik hem terug bij mij riep terwijl hij speelde deed hij het zonder probleem wat op zich al heel positief is.Eigenlijk al bij al een goeie oefening voor Yves terwijl het toch ontspanning was

Gepost door: cathy | 21-10-07

Ypsoe,
Je zal ooit nog wel eens mogen spelen met je vriendjes Bono en Iago.Toegegevn, in het begin liep het wat stroef tussen ons maar ondertussen zijn we dikke vrienden en besef je dat al dat gezaag niet voor niks is geweest.Ik ben fier op jou nu je zo goed aboie doet.Misschien mag je hier ooit nog eens komen logeren....je bent steeds van harte welkom

Gepost door: cathy | 21-10-07

Goede avond! Maak er nog een gezellige week van. Een prachtdier op de foto!

Gepost door: Chris | 22-10-07

Wat een prachtige hond is Yves toch eh! Zoén schat! En yep, ook assistentiehonden moeten ook is gewoon hond kunnen zijn eh! Groetjes, Kristel.

Gepost door: Kristel | 29-10-07

De commentaren zijn gesloten.