07-11-07

herfstwandeling

De laatste blaadjes hangen aan de bomen en het landschap heeft een zee van verschillende kleuren. Koning winter staat voor de deur maar eigenlijk is de herfst één van de mooiste seizoenen. Knisperende bladeren onder je voeten, onstuimige wind en nog genieten van de dagen dat we een frisse neus kunnen halen.
Langs de oevers van de Leie kan je prachtige wandelingen maken, zeker in de vroege ochtend . Terwijl de meesten op een zondagmorgen languit blijven slapen genieten wij van de natuur die ontwaakt. Yves vind het schitterend. Zolang hij maar mee mag met ons is alles best ok voor hem. Ideaal om hem eens los te laten en zien hoe rap hij terug komt als wij dat vragen. Eigenlijk valt dat heel goed mee. Hij is wel afgeleid door de meeuwen en eenden op het water maar een stevige NON voorkomt dat hij hen achterna duikt. Yves heeft de meeste commando's goed onder de knie, zoals ergens vast aan liggen zonder te blaffen of te trekken zoals je kan zien op de foto. Hij kan ook super met zijn twee of vier pootjes ergens tegen of op springen tot wij het commando geven dat het genoeg is en hij eraf mag zoals je op de tweede foto kan zien.
De meeste berichten op deze blog gaan over opleiding. De categorie 'uitgespookt' heb ik nog maar zelden iets kunnen schrijven! Ik knijp mezelf nog iedere dag in de arm om te zien of ik niet droom: Yves is zo een voorbeeldige en goedwerkende hond met een ontzettend lief karakter.
Eigen kind schoon kind zeker?

Yves uitgezonderd diensten

yves op hout

19:56 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hi Cathy als ik dit lees is Yves werkelijk een heel goede student, zijn baasje zal later heel gelukkig met hem worden, succes, geef hem een dikke knuffel, viv

Gepost door: viv | 08-11-07

de opvoeding doet veel nietwaar ! dus alle eer komt jullie toe !

Gepost door: Chris & Miss Poppy | 08-11-07

ILSE Hei tante,
Ik ben deze middag bij jullie geweest en heb Yves in levende lijve gezien.
Het is een feit, Yves is een schatje.
Wat jullie doen voor Yves en dus voor Hachiko en voor het latere baasje van Yves is onvoorstelbaar.
Een dikke proficiat en grote knuffel.
Ilse

Gepost door: ilse | 10-11-07

Stel ik wil ook z'on hond opleiden kan dit dan van vaandaag op morgen of moet er eerst een administratieve weg gevolgd worden

Gepost door: tienne | 17-11-07

Beste Tienne,
Iedereen kan gastgezin worden en het is heus geen administratieve rompslomp.2 keer per jaar word gestart met een lichting pups.In februari/maart en in september/oktober.
Natuurlijk zijn er voorwaarden en regels waaraan je je dient te houden maar wie zich kandidaat stelt word eerst uitgenodigd op een infovergadering en daar word één en ander toegelicht over onze werking en dergelijke.
Je word goed ingelicht over de verantwoordelijkheid en het hele verloop van zo een opleiding
Je kan er dan nog altijd eens rustig over nadenken of je al dan niet wil doorgaan ermee.Voor verdere inlichtingen surf je best eens naar de website van hachiko.Klik de link aan van gastgezin en je word meteen een stuk wijzer.Telefonisch contact met ze opnemen kan ook
Je zal er steeds vriendelijk te woord gestaan worden

Gepost door: cathy | 18-11-07

Hey Cathy Yves is een knappe jonge man hé, zonder kuren. Ik denk dat ik niet geschikt ben om zo een dier op te leiden, omdat ik hem dan niet meer wil afgeven. Dikke knuffel van ons.

Gepost door: Chris | 19-11-07

De commentaren zijn gesloten.