20-11-07

eurodogshow 2007

Het voorbije weekend ging de 44e editie van Eurodogshow door in de expo te Kortrijk. Een evenement voor elke hondenliefhebber. Show, schoonheidswedstrijden, gehoorzaamheid en agility. Alles komt er aan bod op deze tweedaagse. Vzw Hachiko staat er ieder jaar met een standje om één en ander te verkopen en ieder jaar mogen we enkele demo's geven in de erering. We demonstreren er wat de assistentiehonden kunnen en wat er van hen verwacht wordt.
Zaterdag mocht ook Stijn met Buxus, de eerste hoorhond die door Hachiko werd opgeleid, een demo geven en de belangstelling was groot. Onze spaarpot is daarna goed gespekt geweest. Op zondag gaf ook Christine met haar epilepsiehond Maybe een erg knappe demo na de demonstratie met de hulphonden. Ik zag hen al vaker een demonstratie geven maar sta nog elke keer versteld van de unieke band tussen haar en haar hond. Maybe zou letterlijk door het vuur gaan voor haar!!!

Yves was natuurlijk ook van de partij. Daar ik het hele weekend achter de stand stond, had ik niet veel tijd voor hem. Hij werd echter met veel liefde van mij overgenomen. Zaterdag is hij de hele dag op schok geweest met Anne-Catherine, vriendin en kotgenoot van Daphné en Valéas. Zondag heeft de familie van Xunto, assistentiehond in opleiding, er zich bijna de hele dag over ontfermd. De vele indrukken, het lawaai en al die honden maakten dat Yves zich niet honderd procent op zijn gemak voelde maar hij heeft de proef toch waardig doorstaan. Hij viel 's avonds als een blok in slaap en sliep maandagmorgen bijna door de wekker heen. Hieronder een mooie foto van Yves en Anne-Catherine.

Yves en A.C.

22:27 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

eurodog en zoveel meer ... Prachtig wat jullie allemaal voor Hachiko doen .

Hoedje af !

Gepost door: dana en suffix | 25-11-07

Eurodog Hallo,

Bedankt dat ik een hele dag met Yves op stap mocht. De grote knuffelpee heeft zich heel goed gedragen. Ik kan er echt niks slechts van zeggen. Zo een lieve. En een echte knapperd zoals je op de foto kan zien. Moest je hem zo nog eens een dag willen uitlenen... Ik weet zeker dat hij een slimme hond is en hopelijk lukt het hem dan ook om hulphond te worden. Ik duim alvast!

Gepost door: Anne-Catherine | 27-11-07

Eurodog Had al een verslagje gelezen bij Daphné en Valéas, dat was daar precies een vrolijke boel! Zijn daar ooit nog eens gaan kijken voor we onze honden hadden, maar hadden daar toen niet zo veel aan, we waren nogal laat, en er was weinig meer te beleven...
Groetjes!

Gepost door: Josie | 27-11-07

hallo cathy,
alles goed met hond?
het was leuk in kortrijk.
tot de volgende keer daag,
stijn en buxus .

Gepost door: stijn | 27-11-07

De commentaren zijn gesloten.