29-11-07

drukke dagen

Er ligt een drukke periode achter de rug voor ons gezinnetje en Yves. Na even op adem te kunnen komen staan de kerstmarkten al voor de deur. Een goeie oefening en socialisatie voor Yves, mede door de drukte en de vele lekkernijen die op de grond liggen maar hij toch niet mag opeten. En dat is soms heeeel moeilijk.
Eurodog is achter de rug, vorige zaterdag was er op Hachiko het hutsepotcafé en vandaag stond er een demonstratie gepland in een rust- en verzorgingstehuis. Daar ik omwille van de griep niet kon meegaan heeft Trees de taak van mij overgenomen om met Yves enkele mensen gelukkig te gaan maken.
Dinsdag was er ook de sessie met een paar nieuwe commando's die we aangeleerd kregen en nu is Yves bekaf. Hij ligt uitgeteld aan mijn voeten te slapen. Yves krijgt nu de bevelen aangeleerd om te stoppen met blaffen als wij dat vragen en om op een aangewezen plaatsje te blijven tot we zeggen dat hij eraf mag of moet. Niet zo evident en dat vraagt veel oefening en geduld.
Zondag mag hij mee naar het winterfeest in Oostkamp waar vriend Qupid woont en de zondag erop is het kerstmarkt in de Heide waar speelmakker Ufo woont met Sharon. Ondanks de soms nare temperaturen en het wisselvallige weer gaan we stilletjes naar de mooiste tijd van het jaar.
En ja, voor Yves en de andere hondjes die hier wonen of ooit gewoond hebben legt de goeie Sint een cadeautje in hun mandje. Yves word trouwens op 6 december 11 maanden! Met drie koningen word hij 1 jaar, de tijd vliegt...

Yves 11 maanden

21:03 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-11-07

eurodogshow 2007

Het voorbije weekend ging de 44e editie van Eurodogshow door in de expo te Kortrijk. Een evenement voor elke hondenliefhebber. Show, schoonheidswedstrijden, gehoorzaamheid en agility. Alles komt er aan bod op deze tweedaagse. Vzw Hachiko staat er ieder jaar met een standje om één en ander te verkopen en ieder jaar mogen we enkele demo's geven in de erering. We demonstreren er wat de assistentiehonden kunnen en wat er van hen verwacht wordt.
Zaterdag mocht ook Stijn met Buxus, de eerste hoorhond die door Hachiko werd opgeleid, een demo geven en de belangstelling was groot. Onze spaarpot is daarna goed gespekt geweest. Op zondag gaf ook Christine met haar epilepsiehond Maybe een erg knappe demo na de demonstratie met de hulphonden. Ik zag hen al vaker een demonstratie geven maar sta nog elke keer versteld van de unieke band tussen haar en haar hond. Maybe zou letterlijk door het vuur gaan voor haar!!!

Yves was natuurlijk ook van de partij. Daar ik het hele weekend achter de stand stond, had ik niet veel tijd voor hem. Hij werd echter met veel liefde van mij overgenomen. Zaterdag is hij de hele dag op schok geweest met Anne-Catherine, vriendin en kotgenoot van Daphné en Valéas. Zondag heeft de familie van Xunto, assistentiehond in opleiding, er zich bijna de hele dag over ontfermd. De vele indrukken, het lawaai en al die honden maakten dat Yves zich niet honderd procent op zijn gemak voelde maar hij heeft de proef toch waardig doorstaan. Hij viel 's avonds als een blok in slaap en sliep maandagmorgen bijna door de wekker heen. Hieronder een mooie foto van Yves en Anne-Catherine.

Yves en A.C.

22:27 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-11-07

herfstwandeling

De laatste blaadjes hangen aan de bomen en het landschap heeft een zee van verschillende kleuren. Koning winter staat voor de deur maar eigenlijk is de herfst één van de mooiste seizoenen. Knisperende bladeren onder je voeten, onstuimige wind en nog genieten van de dagen dat we een frisse neus kunnen halen.
Langs de oevers van de Leie kan je prachtige wandelingen maken, zeker in de vroege ochtend . Terwijl de meesten op een zondagmorgen languit blijven slapen genieten wij van de natuur die ontwaakt. Yves vind het schitterend. Zolang hij maar mee mag met ons is alles best ok voor hem. Ideaal om hem eens los te laten en zien hoe rap hij terug komt als wij dat vragen. Eigenlijk valt dat heel goed mee. Hij is wel afgeleid door de meeuwen en eenden op het water maar een stevige NON voorkomt dat hij hen achterna duikt. Yves heeft de meeste commando's goed onder de knie, zoals ergens vast aan liggen zonder te blaffen of te trekken zoals je kan zien op de foto. Hij kan ook super met zijn twee of vier pootjes ergens tegen of op springen tot wij het commando geven dat het genoeg is en hij eraf mag zoals je op de tweede foto kan zien.
De meeste berichten op deze blog gaan over opleiding. De categorie 'uitgespookt' heb ik nog maar zelden iets kunnen schrijven! Ik knijp mezelf nog iedere dag in de arm om te zien of ik niet droom: Yves is zo een voorbeeldige en goedwerkende hond met een ontzettend lief karakter.
Eigen kind schoon kind zeker?

Yves uitgezonderd diensten

yves op hout

19:56 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |