26-01-08

nog 201 dagen

Het is misschien een rare titel, maar we zijn vandaag nog precies 201 dagen verwijderd van het afscheid nemen van Yves.
Op 14 augustus 2008 gaan we de Y-pups afgeven op Hachiko waarna alle gastgezinnen samen iets eten. Een galgenmaal zullen velen denken maar alle gastgezinnen moeten een hond afgeven en zijn min of meer een troost voor elkaar.
Ondertussen gaat de opleiding verder: elke 14 dagen word er iets nieuws bijgeleerd. Yves en de andere leerlingen van zijn klas leren nu op commando om voor hun baasje uit een deur te passeren en zich op commando om te keren wat wil zeggen dat ze een bocht maken van 180 graden. Nadien leren ze ook om achterwaarts te stappen wat helemaal niet simpel is. Later bij hun baasje in een rolstoel dient deze reeks commando's om ze achterwaarts te doen stappen terwijl je met de hond oogcontact hebt. Zo heb je, als je boodschappen doet, in het zicht wat de hond uitspookt als je de rekken met koekjes en andere snoep passeert!
Nog een kleine 14 lessen te gaan dus en ons werk zit erop.
Met een krop in de keel zal ik Yves afgeven, al ben ik best wel trots als ik bedenk welke nobele taak hij later zal mogen verrichten.

Met het apporteren heeft Yves allesins geen moeite. Vandaag werd ik verrast met deze mooie roos die Yves me kwam brengen... Zou hij aan het repeteren zijn voor Valentijn?

Yves 26-01-08

16:35 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

heel graag Yves ziet jou heel,heel graag !

Gepost door: suffix | 29-01-08

Cathy wat een schat. Ik moet er niet aandenken dat hij terug weg gaat.
Al gaat hij vast en zeker iemand nadien heel gelukkig maken> Knuffel Viv

Gepost door: viv | 31-01-08

'k Kan me heel goed voorstellen dat je met een krop in de keel Yves zal afgeven maar jij mag inderdaad zeker best trots zijn. Ja wie weet is Yves aan het repeteren voor Valentijn... mooie foto van knappe Yves. Grs, Linda

Gepost door: Linda | 01-02-08

De commentaren zijn gesloten.