25-03-08

paasweekend

Het paasweekend is voorbij en Yves heeft genoten tot en met. Zaterdag mocht hij mee op boodschap. Yves is dit al zo goed gewoon en gaat mee naar het grootwarenhuis alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Zondag was er in Flanders Expo Beestjes en Baasjes, de beurs voor huisdieren. Toen we daar verleden jaar naartoe gingen was Yves nog een puppy van amper vier maand. Nu liep hij er rond als een fiere trotse hond, mocht meedoen aan de demo van Hachiko in de erering en mocht met klasgenootje en vriendin Yosca op de foto bij Carry en Tess Goossen

beestjes en baasjes (2)

En dan was er sneeuw...
De eerste sneeuw sinds Yves bij mij is. Hij wist niet waar hij het had, was zo dartel als een veulen en maakte zelfs koprollen in die leuke witte brij.
Zijn weekend kan alvast niet meer stuk. Vandaag rust hij zalig uit na de vele emoties en vanaf morgen kunnen we er weer tegenaan

yves in de sneeuw

Yves 2008-03-24 (2)

17:25 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-03-08

communicatie

Communicatie, één van de grote pijlers wat het opvoeden van je hond betreft.
Er is een oud verhaal waarin word verteld dat koning Salomo een zilveren ring bezat met zijn zegel en de naam van God erop. Door de kracht van deze ring kon hij de dieren begrijpen en met ze spreken...
Niemand heeft natuurlijk zo een ring maar wie zijn hond door en door kent heeft die ook niet nodig.
Yves is nu 14 maanden en weet verdikke goed wat ik van hem wil. Communicatie kan je hebben door verschillende methodes toe te passen.
Uw mimiek, onderschat maar zeer belangrijk.
Uw stem en vooral de intonatie die je gebruikt
De lichaamstaal of uw houding
De manier waarop je uw leiband gebruikt want uw leiband is een stuurmiddel
De manier waarop men zich verplaatst of meent te verplaatsen en als laatste natuurlijk het gegeven commando.
Meestal weet Yves perfect wat ik van hem verlang zonder dat ik daarvoor mijn mond hoef open te doen. Natuurlijk vraagt dit wat tijd en na meer dan een jaar zijn we perfect op elkaar ingespeeld maar de commando's moeten voor andere personen die het hem vragen ook uitgevoerd worden. Vraag je misschien eens af wanneer je iets vraagt aan je hond en het lukt niet meteen of de signalen die je geeft duidelijk genoeg overkomen. Hou vol en geef niet op. Een gevraagd commando moet uitgevoerd worden, ongeacht hoelang het duurt eer de hond het doet. Wie opgeeft laat zijn hond winnen en een volgende keer zal die weer foert zeggen.
Oefening baart kunst. Alle hondjes van de lichting van Yves worden afgegeven op Hachiko op 14/8. Daarna krijgen ze nog een afwerking van zes maanden vooraleer ze hun nieuwe baas kunnen gaan helpen.
Maar de basis, die krijgen ze mee vanuit het gastgezin en begint bij een goeie communicatie....yves 03-03-08

yves 02-03-08

16:36 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |