06-05-08

genieten

Nog een drietal maanden en ik ben gastgezin af. We lijken dat meer dan ooit te beseffen en daarom genieten Yves en ik extra van elkaar.
Overal waar hij mee kan gaat hij dan ook mee. Het leuke is dat we ook eens de commando's moeten oefenen op andere plaatsen en dat dit steeds maar beter gaat. Op onze wandeling vanavond kreeg hij het commando om in het bushokje te blijven tot hij het bevel kreeg dat het afgelopen was.
Het commando om heel dicht bij u te lopen kent Yves nu ook. Met zijn schoft niet verder dan mijn knie. Hij moet dit van mij altijd doen bij het dwarsen van een straat. En hij gaat al automatisch zitten als ik wil oversteken.
Bij het meegaan naar de supermarkt moet hij soms eens blijven zitten op commando in de rayon van de hondenkoekjes. Waarom we hun zo testen? Het is en blijft een assistentiehond in wording en hij moet in alle omstandigheden te vertrouwen zijn. Zoiets kan je alleen maar leren door te oefenen en uw hond het vertrouwen te geven dat hij verdient. Bij goed werk doet een superbeloning wonderen en krijgt je hondje zo het nodige zelfvertrouwen.
Maar het moet niet altijd werken en inspanning zijn. Er is ook ontspanning en na het vele spelen een schaduwplekje opzoeken om wat te sluimeren en te dromen van een groot bot
Goodwill mei 2008 (25)

20:07 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wow Super zo wachten bij de stoeprand... Epilepsiehond in wording? ;-)

xxx

Gepost door: Daphné | 06-05-08

De commentaren zijn gesloten.