19-05-08

De laatste loodjes

Yves in de fietskar (5)De laatste loodjes wegen het zwaarst is een spreekwoord. Bij de opleiding van een assistentiehond is dit niet zo. Hoe verder de opleiding hoe moeilijker de commando's die je moet aanleren maar hoe beter en vlotter het gaat om iets aan te leren.
Steeds hou ik in mijn achterhoofd hoeveel weken Yves nog bij mij is. Meestal is het zo eens je de hond moet afgeven hij zogoed als perfect gemanierd is.
Het commando om mooi recht voor u te komen zitten en ergens onder te gaan liggen tot je zegt dat het afgelopen is moeten we nu aanleren.
Daar Yves reeds het derde hondje is die ik opleid weet ik min wat er nog volgt van nieuwe commando's en veel zijn er niet meer. Maar ik vind het langs de ene kant geweldig wat ze allemaal WEL al kunnen.
Natuurlijk word er nog zoveel mogelijk gesocialiseerd zoveel het kan want iedere ervaring die ze opdoen is anders en uniek.
Neem nu bijvoorbeeld de fietskar, nog nooit eerder ingezeten maar met 1 bevel gaat Yves er gezwind in,hij is niet echt op zijn gemak maar toont zich moedig.
Of zoals zaterdag de demo op de verkeersveilige dag, helikopters die landen terwijl je aan het werk bent, brandweermannen die spuiten en paardjes die tussen het volk paraderen.
Zo zie je maar, voor socialisatie en nieuwe dingen is je dier nooit te oud

PIC_0008

18:57 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat jongen groetjes Viv

Gepost door: viv | 20-05-08

Prachtig toch dat hij je volledig vertrouwd en in het karretje springt ! Spijtig dat zoveel honden en poezen hun vertrouwen in de mensen geschonden zien..

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 22-05-08

De commentaren zijn gesloten.