08-08-08

Hondsdolle dag en de laatste sessie

Verleden zondag gingen we zoals aangekondigd naar de hondsdolle dag in Beervelde. Niet de eerste keer maar het was zo een intense dag die ik beleefde met Yves. Zo mocht hij verschillende keren meedoen aan de hondenkoers en tot mijn verbazing won hij die iedere keer ook. Hij kon niet rap genoeg bij baasje zijn dus rende hij of zijn leven eraf hing.
Met Kwiek en Noxy, 2 assistentiehonden mocht hij tennisballen uit een gevuld zwembadje halen en deed hij ook supergraag. Yves mocht zwemmen naar de overkant van de sloot en in een kano varen en mooi stil blijven zitten. Tussendoor deed hij ook nog mee aan de 2 demo's van hachiko . Dit samen met Yellow en broer Youssef en tal van afgewerkte assistentiehonden. Heel mooi om te zien onze hondjes deden echt wel hun uiterste best. Het is hen aan te zien dat ze zo goed als volleerd zijn.

Yves apporteert ballen

Demo Beervelde 2008


Maandag was het rustdag. Yves had na een dagje plezier zijn rust broodnodig en die gunde ik hem.
Dinsdagavond was er dan de laatste les met heel de groep. alleen Yosca kon er niet bij zijn wegens vakantie. En gelijk heeft ze!!!
Een zalige les die spelender wijs gegeven werd. We werden in 2 ploegen verdeeld en de hondjes mochten hun kunnen tonen tijdens een spel zonder grenzen.
Om het snelst voorwerpen naar een emmer brengen, touwtje trekken tussen 2 honden en nog vele andere leuke dingen. De uitslag was onbeslist. All hondjes even goed. Dat is pas goed nieuws !!!.
Er werd nog lang nagekaart zodat het elf uur was eer we het in de gaten hadden.
Mission completed, alé voor mij toch. Nu rest mij alleen nog het genieten met Yves de paar dagen dat hij hier nog verblijft. Het afscheid is nakend maar ik heb een fantastisch anderhalf jaar beleefd met Yves die niemand mij ooit nog kan afnemen. Woensdagnacht is zijn laatste nacht hier. Ik ga er zeker daarvoor nog eens mee naar zee en naar het bos en zondag komt vriendje Zander spelen.Het word stillekens tijd nu om ons voor te bereiden....


Yves en broer Youssef

touwtrekken van Yves en Iago

groepsfoto Ytjes

20:45 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Prachtbeesten! Ik hoop dat ik ooit zo een speelkameraad krijg (baasje zegt als de kinderen ouder zijn) :-)

Gepost door: Ruby | 08-08-08

Slik... Alhoewel ik altijd zo'n grote mond heb, zeg dat hij blij zal zijn op Hachiko zo ravotten met zijn maten, enzovoort... Toch slik ik even... Het was op 't ijscafé echt de laatste keer dat ik hem mocht knuffelen...
Zucht... Wat is ie toch KNAP!!!

Hij is jullie superhond en wordt de superhond van iemand die hem ook fysiek nodig heeft... En zo zullen jullie er nog een vriend(in) bij krijgen...

Gepost door: Daphné | 08-08-08

Kan me niet voorstellen wat een gevoel het moet geven om te weten dat je zo'n prachtprestatie hebt geleverd ! Het afscheid zal niet makkelijk zijn !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 09-08-08

Geniet nog met volle teugen van deze prachtige hond,jullie hebben dat schitterende gedaan
Zal niet makkelijk zijn om afscheid te nemen

Gepost door: mireille | 09-08-08

De commentaren zijn gesloten.