12-08-08

tedere momenten

Beste lezers en bloggertjes,
De laatste dagen met Yves zijn een feit daarom wil ik nu nog een woordje plaatsen want ik denk dat het donderdag emotioneel te moeilijk zal zijn voor mij.
Zo veel nieuwtjes zullen hier niet meer verschijnen maar toch zal ik proberen in de komende zes maanden regelmatig iets te plaatsen.
Yves was anderhalf jaar bij ons en het klikte van de eerste dag. Dat hij een hond was met een missie wisten we ook vanaf de eerste dag maar dat wil niet zeggen dat het afscheid minder moeilijk word. Het valt mij ook op dat ik nooit iets hebben kunnen plaatsen onder de rubriek uitgespookt. Yves heeft zo een enorme will to please dat hij gewoon nooit kattenkwaad uitstak. We verstonden elkaar met 1 blik, woorden waren soms overbodig. Iedereen noemde hem lieve Yves en hij was die naam meer dan waard. Nu moet ik hem loslaten en hopelijk heeft hij met het nieuwe jaar een nieuwe baas voor de rest van zijn leven.
Lieve jongen , het ga je goed. Nu mag je voor zes maanden naar de universiteit voor je afwerking en ik ben alleen tevreden met een hoge onderscheiding als je afzwaait.
Het word wennen, je zachte vacht niet meer kunnen aaien,je natte zoenen die ik kreeg telkens de wekker afliep en vooral je aanwezigheid te moeten missen. Niet 1 dag was je slecht gezind zelfs al liep ik soms zelf stijf van de stress. Zelfs Goodwill voor wie jij je zijn grote voorbeeld was zal je missen.
Ik vertrouw je nu toe aan Hilde, Mark en Caroline die je nu zullen koesteren en op de goeie weg helpen
Hieronder enkele foto's met onze tederste momenten.

Verlof 2007
Yves, Pistache en Bono
Jelle en Yves
Yves in huisje Oostende
Knuffel Yves

22:22 Gepost door cathy in Opleiding | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Knuffels... Lieve lieve Super Yves,
Je bent een schat van een hond en je wordt een supersuperhulphond. Doettagoe en amuzeert u op kot!

En gastmama Cathy... Courage... Uwen kleine wittekop is groot, gaat naar den unief... Wie weet wat hij daar allemaal gaat uitspoken... ;-)

Knuffels, vele knuffels...

Liefs,

Daphné en Valéas

Ps: prachtige foto's... écht magnifiek.

Gepost door: Daphné | 12-08-08

Hij gaat dat zeker goed doen,want hij heeft de beste start bij jullie gehad
Voor jullie hoop ik dat de leegte zal wennen,want zo een lieverdje afgeven is moeilijk

Gepost door: mireille | 12-08-08

Yves kan begrijpen dat je tijdelijke baasjes je zullen missen. Doe het goed op de unif. Je bent een krak. Wie jou krijgt is moet dol gelukkig.
Ik zou je niet meer kunnen missen.
Baasjes sterkte en jullie hebben prachtig werkt verricht.

groetjes Viv

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 13-08-08

krop in de keel en tranen in de ogen krijg ik van dit hier te lezen... Zo onvoorstelbaar schoon wat jullie doen, een hond opnemen in je gezin, doodgraag zien, en dan weer afstaan... Echt, respect! Ik vrees dat ik het niet zou kunnen, en daarom dat ik het nog meer bewonder... Chapeau! Geniet van die laatste dagen samen, en je mag absoluut trots zijn op wat jullie hebben gedaan. Yves gaat een superfijne toekomst tegemoet!!

Gepost door: Josie | 13-08-08

Tja ik denk dat ik dat ook niet meer zou kunnen afgeven maar hij zal bij zijn nieuwe baasje ook heel gelukkig zijn als hij zo graag werkt.

Gepost door: Vicky | 13-08-08

Hey Cathy Van ons krijg je alvast veel lieve en troostende knuffels voor donderdag. Tzal nu wel niet veel helpen te denken dat je er iemand hulpbehoevend mee helpt. Daarom veel sterkte. En als je verdriet en gemis iets minder wordt, tover dan een lach op je gezicht en denk aan die wonderbaarlijke hond die je hebt mogen kennen.
Lieve groetjes

Gepost door: Rafke, hondje van Ilse | 13-08-08

Afscheid en welkom Lieve Yves


Vandaag neem je afscheid van "jouw " Cathy e.a., van je vertrouwde omgeving.
Een heel emotioneel en moeilijk moment voor het GG.
Je bent, zoals Cathy zegt , klaar voor de "universiteit", de afwerkingsfase.
Wij, verwelkomen jou, met open armen bij ons, en hopen in de nabije toekomst jouw missie, waar te maken. We zorgen met de hele ploeg , dat je een hulphond wordt, om U tegen te zeggen. Tot morgen Yves.
Mama Cathy, je hebt het beste van jezelf gegeven om Yves te brengen, op dat niveau, waar hij nu is. Bedankt !

Gepost door: Hilde | 14-08-08

Alleen maar woorden van bewondering heb ik voor wat jullie doen .Chapeau !!!
Ik vind geen woorden om het "moeilijke afscheid nemen ", die jullie ongetwijfeld gaan meemaken , te verzachten .
Maar weet dat ik aan jullie denk !

Gepost door: Hello | 15-08-08

Beste Yves,

Vanaf de eerste dag zijn wij een trouwe bezoeker aan jouw blog, zodat we op de hoogte bleven van je opleiding en je vorderingen. Telkenmale valt het ons op hoezeer onze Glenn, je broer, op jou gelijkt. Voor hetgeen jullie verwezenlijken hebben wij enorm veel respect en bewondering. Het afscheid zal uiteraard zwaar zijn, maar weet dat de persoon die Yves als levensgezel zal krijgen, een zeer gelukkig mens zal zijn met deze prachthond.
Yves, het ga je goed!!!

Glenn(bogle) van het Hof ten Berge, Dorine & Philippe

Gepost door: Philippe & Dorine Merveille-Vanhuffel | 18-08-08

Had hier graag iets zinvols geschreven, maar kan de juiste woorden niet vinden .. Sterkte want hem moeten "afgeven" ... 't zal niet makkelijk zijn ..ook al weet je dat hij een prachtige, zinvolle toekomst tegemoet gaat !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 18-08-08

De commentaren zijn gesloten.