01-09-09

Yves 1ste schooldag.

Vandaag was Yves zijn 1ste schooldag. Vanmorgen heb ik hem rustig wakker gemaakt en zijn we samen opgestaan. Even buiten gelaten om te plassen en dan lekker geheten. Rond 8:15 stond ons vervoer klaar en zijn we samen vertrokken naar school. Vol spanning hoe iedereen gaat reageren op mijn nieuwe vriend, maar het viel gelukkig allemaal goed mee ! Yves heeft zich heel flink gedragen. Eerst een beetje wennen aan al de kinderen maar na een tijdje was hij het al goed gewoon. In de klas heeft hij ook rustig naast mij gelegen. Morgen is het zijn 1ste dag op stage. Hopelijk is hij dan even flink als vandaag maar daar twijfel ik niet echt aan.DSC03326

14:35 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

31-08-09

missie volbracht

foto yves benefiet
Mijn missie is volbracht. Sedert 10 augustus is Yves officieel hulphond. Zijn baasje heet Yana en het is een prachtig dolverliefd koppel.
Gisteren mocht ik Yfke overhandigen en zowel Yana als ikzelf was dolgelukkig. Daar heb ik het tenslotte voor gedaan.
Vanaf nu geef de fakkel door aan Yana,zij kan hier verder haar verhalen over Yfke kwijt.
Veel geluk samen,jullie verdienen het!!!!!

Cathy

21:28 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-12-08

Iago 20 december 1998 - 18 november 2008

Na een korte doch zeer pijnlijke ziekte is Iago, de hulphond van mijn zoon Jelle, op 18 november ingeslapen. Het verdriet om het verlies was te groot om er over te schrijven, vandaar dat dit bericht hier nu pas verschijnt.

Iago

Het is niet in woorden uit te drukken hoeveel Iago voor Jelle betekende. Het was voor Jelle dan ook erg moeilijk om zonder zijn hulphond en maatje verder te gaan. Daar hij de hulp van zijn maatje enorm miste en duidelijk nodig had, ging hij voor een opvolger voor Iago. Zo zou alles wat Iago bij Jelle teweegbracht, de deuren die hij opende, de vrijheid die hij Jelle schonk, niet verloren gaan en was Iago's werk niet voor niks geweest.

Hij ging in het centrum van Hachiko trainen met de honden die reeds hun opleiding voltooid hadden en wachtten op een baasje. Ik stond op afstand toe te kijken toen hij met de laatste 3 overgebleven honden oefende en zag effectief de vonk overspringen. Niet Yves, die hier zo lang had gewoond, maar Yves' broer Youssef werd smoorverliefd op Jelle. Hij doet alles voor Jelle en Jelle lachte eindelijk opnieuw. Na intensief verder oefenen, woont Youssef sinds kort bij ons!

Jelle en Youssef

Tenslotte wil ik jullie een vreugdevolle kerst en een spetterend 2009 wensen!

kerstwensen

15:48 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-09-07

reclameblok(g)je

Wie op deze blog geregeld eens komt kijken, zal zien dat vanaf morgen, 20 september, iets verandert. Er komt namelijk een klein blokje in de linkerbovenhoek van een adverteerder. Na veel wikken en wegen ben ik toch ingegaan op hun aanbod. Natuurlijk zal hier niet om het even wat van reclame verschijnen. Het moet min of meer te maken hebben met al wat vier poten heeft, kwispelt en blaft! Natuurlijk blijf ik iedere week een tekstje en foto posten, dat is het hoofddoel van deze blog: jullie laten meegenieten met de opleiding van Yves. Mijn redenering is als volgt: zonder Yves bestond deze blog niet en zonder Hachiko was Yves niet Yves en was hij nooit aan zijn opleiding tot assistentiehond begonnen! Bijgevolg gaan de centen die we ontvangen van de adverteerder voor Hachiko. Daar zij nog steeds niet gesubsideerd zijn en afhangen van de goodwill van vrijwilligers is iedere cent welkom. Ons motto:
Vele kleintjes maken ook een groot beest!
Vandaag kreeg ik een sms van dierenarts Vi dat de castratie van Yves goed verlopen is. Gisteren is Yves na de sessie namelijk op Hachiko gebleven om vanmorgen zijn kleine ingreep te ondergaan. Ik popel om hem morgen te mogen halen want ik heb het gevoel dat er hier iets serieus mankeert in huis. Geen natte zoenen meer als ik opsta, geen kwispelende staart meer tegen mijn benen als ik zit te ontbijten. Zal ik hem ook zo missen volgend jaar als hij defintief weg is? Zeker weten, maar daar probeer ik nu nog eventjes niet aan te denken...

002

20:06 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-08-07

Ufo

Nee, we gaan het vandaag niet over vliegende schotels hebben maar over een andere Ufo. Ufo is het namelijk het hondje dat ik heb opgeleid na Qupid en voor Yves. Ufo is mooie chocoladebruine labrador teef maar dan wel eentje met ballen. Een lief klein bruin mormel dat soms testte hoe stressbestendig ik wel was en meer dan eens het bloed van onder mijn nagels heeft gehaald met haar deugnieterijen. Kortom, ze was alles was wat Yves niet is. Ik zag haar verdomd graag en toch vreesde ik dat het niet zou lukken om een degelijke werkhond van haar te maken.
Vandaag kreeg ik echter het verlossende telefoontje van Hachiko dat Ufo toch een leuke en goeie thuis zal krijgen. Ze gaat naar 'De Heide', een instelling voor personen met een functiebeperking en ze zal daar een mooie taak krijgen om voor meerdere personen te mogen werken. Ik zwol zowat van trots aan de telefoon en mijn hartje sloeg een slag over. De anderhalf jaar lange opleiding is niet voor niks geweest en daar doen we het toch voor. Het is een ontroerend en emotioneel moment de dag dat je de hond officieel aan zijn toekomstige baasje(s) mag overhandigen. Hachiko doet dit op op de laatste zondag van augustus tijdens hun jaarlijkse overhandigingsfeest, een grote benefiet die de kassa wat moet spijzen. Hachiko wordt nog steeds niet gesubsideerd en presteert het toch maar om jaarlijks een tiental honden te plaatsen. Hieronder één van de mooiste foto's ooit die ik van Ufo heb genomen.

Het ga je goed Bruintje...Ik ben fier op jou!!!

Ufo

22:18 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-07

Yves is back in the house

Mijn Yfke is terug thuis. Alhoewel het nu Yves is geworden. Hij is in die 14 dagen enorm gegroeid en is nu een mooie witte beer. Waar hij logeerde in Gavere moet het wel heel vruchtbare grond geweest zijn... Ik vermoed echter dat de goede zorgen van Alex en Kathleen er voor meer tussen zitten dan de Gaverse bodem.
Yves kreeg bovendien zijn eerste krullen op zijn staart en rug zoals jullie kunnen zien op de foto! Ik vermoed dat hij als volwassen hond een mooie witte ,dikke gekrulde vacht zal hebben! Eigen kind schoon kind? Eigenlijk wel want ik zag dat iedereen tevreden was zijn eigen puppy (?) terug te hebben.
Yves heeft me de eerste dag echter niet eens bekeken. En te zeggen dat wij hete tranen plengen als we afscheid moeten nemen... Voor een hond is 'uit het oog' echt wel 'uit het hart', zeker voor deze kleine kastaars! Zolang ze maar knuffels en eten krijgen zijn ze dik tevreden. Alles valt na een dag of twee gelukkig weer in de plooi.Zoals elke ochtend en avond voordien komt Yves zich opnieuw op mijn voeten nestelen, dit terwijl hij uitgebreid mijn enkels likt - God weet waarom.
De rust is hier weergekeerd in huis alhoewel ik nog regelmatig aan Youssef denk. Die kon ondanks zijn deugnieterij toch zo ontzettend lief zijn en dat bovendien ook uitgebreid tonen. Yves verschilt daarin wel wat van zijn broer daar hij op dat vlak heel wat schuchterder is. Ach ,het blijft in de familie en ik zal ze beiden van mijn leven niet meer vergeten.

grote Yves met zijn krullen

22:03 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-05-07

Switch back!

De wissel zit er alweer bijna op: vanavond krijgt iedereen na de trainingssessie op Hachiko zijn eigen pup terug. De twee weken zijn voorbij gevlogen wat een goed teken is. Ik heb al bij al zeker niet te klagen gehad met Youssef! We hebben veel plezier beleefd aan die kleine grote deugniet! Daartegenover sta ik wel te popelen om Yves terug te zien. Kathleen heeft me een paar mooie foto's doorgestuurd. Hij ziet er welverzorgd uit en zit precies goed in zijn vel.
Zondagavond ben ik echter wel nog ijlings met Youssef naar de dierenarts geweest daar hij ineens pikzwarte drollen produceerde! Daar deze drolkleur kan worden veroorzaakt door maag- of darmbloedingen, wou ik kon geen enkel risico nemen en vertrok direct naar de dierenarts. Na een grondig microscopisch drollenonderzoek bleek de zwarte kleur van plantaardige oorsprong te zijn... Achteraf bleek dat meneer Youssef inderdaad alle zwarte bessen had opgegeten van een van mijn planten... Gelukkig waren die bessen niet giftig... Eind goed al goed.
En zo mag ik Youssef vanavond in blakende gezondheid overhandigen aan zijn gastmama Lore! Ziet hij er niet geweldig uit op de foto? Gastmama Lore, hou je maar vast! Hij zit boordevol energie!

Youssef komt eraan

16:02 Gepost door cathy in Hachiko | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |