08-08-08

Hondsdolle dag en de laatste sessie

Verleden zondag gingen we zoals aangekondigd naar de hondsdolle dag in Beervelde. Niet de eerste keer maar het was zo een intense dag die ik beleefde met Yves. Zo mocht hij verschillende keren meedoen aan de hondenkoers en tot mijn verbazing won hij die iedere keer ook. Hij kon niet rap genoeg bij baasje zijn dus rende hij of zijn leven eraf hing.
Met Kwiek en Noxy, 2 assistentiehonden mocht hij tennisballen uit een gevuld zwembadje halen en deed hij ook supergraag. Yves mocht zwemmen naar de overkant van de sloot en in een kano varen en mooi stil blijven zitten. Tussendoor deed hij ook nog mee aan de 2 demo's van hachiko . Dit samen met Yellow en broer Youssef en tal van afgewerkte assistentiehonden. Heel mooi om te zien onze hondjes deden echt wel hun uiterste best. Het is hen aan te zien dat ze zo goed als volleerd zijn.

Yves apporteert ballen

Demo Beervelde 2008


Maandag was het rustdag. Yves had na een dagje plezier zijn rust broodnodig en die gunde ik hem.
Dinsdagavond was er dan de laatste les met heel de groep. alleen Yosca kon er niet bij zijn wegens vakantie. En gelijk heeft ze!!!
Een zalige les die spelender wijs gegeven werd. We werden in 2 ploegen verdeeld en de hondjes mochten hun kunnen tonen tijdens een spel zonder grenzen.
Om het snelst voorwerpen naar een emmer brengen, touwtje trekken tussen 2 honden en nog vele andere leuke dingen. De uitslag was onbeslist. All hondjes even goed. Dat is pas goed nieuws !!!.
Er werd nog lang nagekaart zodat het elf uur was eer we het in de gaten hadden.
Mission completed, alé voor mij toch. Nu rest mij alleen nog het genieten met Yves de paar dagen dat hij hier nog verblijft. Het afscheid is nakend maar ik heb een fantastisch anderhalf jaar beleefd met Yves die niemand mij ooit nog kan afnemen. Woensdagnacht is zijn laatste nacht hier. Ik ga er zeker daarvoor nog eens mee naar zee en naar het bos en zondag komt vriendje Zander spelen.Het word stillekens tijd nu om ons voor te bereiden....


Yves en broer Youssef

touwtrekken van Yves en Iago

groepsfoto Ytjes

20:45 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-07-08

Gentse Fieste

Gentse feesten 2008-1
Dinsdag 22/7 was de afspraak om samen met gastgezinnen, hondjes in opleiding en iedereen die hachiko een warm hart toedraagt samen naar de Gentse feesten te gaan. Om te beginnen een hele goeie oefening qua socialisatie. Geluid, vreemde dingen en vooral veel te eten dat op straat is gedeponeerd.
Maar liefst 27 hondjes met een gele cape kleurden het stadscentrum van Gent.Natuurlijk veel ooo's en aaa's, strelende handen naar onze hondjes toe maar ook heel veel mensen die spontaan hun geldbeugel openden en iets in onze klak gooiden.
Na socialiseren is het vooral de bedoeling dat iedereen hachiko leert kennen en wij een mooi sommetje bijéén kunnen demonstreren. Iedereen zette zijn beste pootje voor en s'avonds dacht ik even dat we de dodentocht gewandeld hadden ipv. in centrum van Gent...de hondjes waren bekaf en sliepen al van in de auto op de tocht huiswaarts.
Vandaag is het nog drie weken voor ik Yves afgeef, brrrrr
Maar we gaan eerst nog genieten op het hhcafe zaterdag waar kwistig ijsjes en coctails verkocht worden, lekker bij dit warme weertje. Aanstaande zondag word wandeldag in een natuurdomein samen met maatje Rasta en volgende week 3/8 zijn er nog de hondsdolle dagen in Beervelde waar Yves zich naar hartelust kan uitleven. Nog niet getreurd dus, we gaan nog effe genieten

gentse feesten 2008

gentse feeste 2008 wilsonplein

21:33 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30-06-08

veel uitstapjes

De weken korten nu echt wel heel vlug in en het afscheid hangt als een doembeeld boven ons hoofd. Ik weet dat het voor de goeie zaak is en Yves iemand gelukkig kan maken en ik wist op voorhand waar ik aan begon. Het is niet meer de eerste keer dat ik zoiets doe maar toch.............zucht
Daarom zijn er veel uitstapjes gepland en genieten we van elke dag

Verleden week waren we 2 dagen op de hachikodogdays. Dit was een estafette van 24 uur met rolstoelen en of handbikes. Yves heeft moedig 5 km meegetrippeld naast de rolstoel. Ook werd er een rolstoelketting gevormd om in het guinnes boek of records te komen.

Zaterdag was er dan de dogdays in bellewaerde. Een megafestatie voor de hondjes, dan nog wel in open lucht. In 1 woord MEGA. Yves heeft zich vooral goed geamuseert in het ballenbad en de hot whirlpool voor dogs

En tot slot moesten we zondag eventjes goeiendag gaan zeggen in Oostkamp waar instellingshond Qupid verblijft want daar waren tuinfeesten. 5 jaar is het intussen geleden dat Qupid bij mij werd opgevoed en het steekt me steeds een hart onder de riem als ik zie hoe goed hij het heeft en hoe graag zijn bewoners hem zien.

En ondertussen zijn er nog de laatste sessie's waar er tot op het laatst nieuwe commando's worden aangeleerd. Zo moet de hond nu iets weigeren (eender wat) dat aangeboden word en mag het onder geen enkele omstandigheid aannemen.
Maar er staat in de laatste weken ook nog heel wat uitstappen op het programma.
Jullie horen nog van ons
Yves in het ballenbad!

Iago and Yves with our sponsor

19:40 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-06-08

Hondenschool de bewaker

Daar onze hondjes zoveel mogelijk moeten socialiseren en kennis maken met al wat mogelijk is besloot onze sessieverantwoordelijke om een sessie te geven in de hondenschool.
De hondjes zijn bijna klaargestoomd en de taak als gastgezin zit er bijna op.
Vanaf nu word verwacht dat onze hondjes zich onder alle omstandigheden kunnen beheersen en een gegeven commando liefst van de eerste keer dat je het vraagt uitvoeren.
De hele groep hield zich kranig want voor sommige gastgezinnen was het een eerste kennismaking met een hondenschool. Tussendoor was er ook training voor de mensen van de hondenschool zelf.
Wat zeker niet gemakkelijk was voor onze honden waren de vreemde geuren op het veld, de afleiding naar andere honden toe en de vele nieuwe toestellen waarmee ze mochten kennis maken.
Vanaf nu mogen we eigenlijk best allemaal fier zijn op onze hondjes want ze hebben de vuurdoop met glans doorstaan.
Dank ook aan onze sessieverantwoordelijke An die de les goed en boeiend wist over te brengen.
Wie meer foto's wil zien van al dat fraai's klikt gewoon op de foto hieronder

de Y-promotie

22:01 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-08

De laatste loodjes

Yves in de fietskar (5)De laatste loodjes wegen het zwaarst is een spreekwoord. Bij de opleiding van een assistentiehond is dit niet zo. Hoe verder de opleiding hoe moeilijker de commando's die je moet aanleren maar hoe beter en vlotter het gaat om iets aan te leren.
Steeds hou ik in mijn achterhoofd hoeveel weken Yves nog bij mij is. Meestal is het zo eens je de hond moet afgeven hij zogoed als perfect gemanierd is.
Het commando om mooi recht voor u te komen zitten en ergens onder te gaan liggen tot je zegt dat het afgelopen is moeten we nu aanleren.
Daar Yves reeds het derde hondje is die ik opleid weet ik min wat er nog volgt van nieuwe commando's en veel zijn er niet meer. Maar ik vind het langs de ene kant geweldig wat ze allemaal WEL al kunnen.
Natuurlijk word er nog zoveel mogelijk gesocialiseerd zoveel het kan want iedere ervaring die ze opdoen is anders en uniek.
Neem nu bijvoorbeeld de fietskar, nog nooit eerder ingezeten maar met 1 bevel gaat Yves er gezwind in,hij is niet echt op zijn gemak maar toont zich moedig.
Of zoals zaterdag de demo op de verkeersveilige dag, helikopters die landen terwijl je aan het werk bent, brandweermannen die spuiten en paardjes die tussen het volk paraderen.
Zo zie je maar, voor socialisatie en nieuwe dingen is je dier nooit te oud

PIC_0008

18:57 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-03-08

paasweekend

Het paasweekend is voorbij en Yves heeft genoten tot en met. Zaterdag mocht hij mee op boodschap. Yves is dit al zo goed gewoon en gaat mee naar het grootwarenhuis alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Zondag was er in Flanders Expo Beestjes en Baasjes, de beurs voor huisdieren. Toen we daar verleden jaar naartoe gingen was Yves nog een puppy van amper vier maand. Nu liep hij er rond als een fiere trotse hond, mocht meedoen aan de demo van Hachiko in de erering en mocht met klasgenootje en vriendin Yosca op de foto bij Carry en Tess Goossen

beestjes en baasjes (2)

En dan was er sneeuw...
De eerste sneeuw sinds Yves bij mij is. Hij wist niet waar hij het had, was zo dartel als een veulen en maakte zelfs koprollen in die leuke witte brij.
Zijn weekend kan alvast niet meer stuk. Vandaag rust hij zalig uit na de vele emoties en vanaf morgen kunnen we er weer tegenaan

yves in de sneeuw

Yves 2008-03-24 (2)

17:25 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-11-07

eurodogshow 2007

Het voorbije weekend ging de 44e editie van Eurodogshow door in de expo te Kortrijk. Een evenement voor elke hondenliefhebber. Show, schoonheidswedstrijden, gehoorzaamheid en agility. Alles komt er aan bod op deze tweedaagse. Vzw Hachiko staat er ieder jaar met een standje om één en ander te verkopen en ieder jaar mogen we enkele demo's geven in de erering. We demonstreren er wat de assistentiehonden kunnen en wat er van hen verwacht wordt.
Zaterdag mocht ook Stijn met Buxus, de eerste hoorhond die door Hachiko werd opgeleid, een demo geven en de belangstelling was groot. Onze spaarpot is daarna goed gespekt geweest. Op zondag gaf ook Christine met haar epilepsiehond Maybe een erg knappe demo na de demonstratie met de hulphonden. Ik zag hen al vaker een demonstratie geven maar sta nog elke keer versteld van de unieke band tussen haar en haar hond. Maybe zou letterlijk door het vuur gaan voor haar!!!

Yves was natuurlijk ook van de partij. Daar ik het hele weekend achter de stand stond, had ik niet veel tijd voor hem. Hij werd echter met veel liefde van mij overgenomen. Zaterdag is hij de hele dag op schok geweest met Anne-Catherine, vriendin en kotgenoot van Daphné en Valéas. Zondag heeft de familie van Xunto, assistentiehond in opleiding, er zich bijna de hele dag over ontfermd. De vele indrukken, het lawaai en al die honden maakten dat Yves zich niet honderd procent op zijn gemak voelde maar hij heeft de proef toch waardig doorstaan. Hij viel 's avonds als een blok in slaap en sliep maandagmorgen bijna door de wekker heen. Hieronder een mooie foto van Yves en Anne-Catherine.

Yves en A.C.

22:27 Gepost door cathy in Op stap! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |